Onze werkwijze

De kans is groot dat u in uw leven het overlijden van een dierbare meemaakt en dan voor de zware opgave staat om de uitvaart te regelen. Gaat het om een overlijden van een naaste die geen wensen over de uitvaart deelde, dan moet u in een korte, emotionele en hectische periode veel belangrijke keuzes maken. Zijn er wel wensen bekend? Dan is het verdriet niet minder en moeten er toch zaken geregeld worden. In beide gevallen kan Vermeer Uitvaartzorg u helpen en we vertellen u graag hoe we dat doen.

Eén uitvaartbegeleider

In deze verdrietige periode kunt u rekenen op de steun van één vaste uitvaartbegeleider die u de hele periode bijstaat. We maken een afspraak, dat kan dezelfde dag al maar mag ook later en we komen naar een locatie van uw keuze, bijvoorbeeld bij u thuis, in het huis van uw overleden dierbare of bij de zorginstelling.

9,8

+ 50 beoordelingen
Lees ervaring van klanten

Tijd en aandacht

Het is onze kracht dat wij als ‘kleine’ uitvaartbegeleider dertig procent meer tijd en aandacht kunnen geven aan de uitvaarten die we begeleiden dan de grote uitvaartverzorgers. In het eerste gesprek regelen we de belangrijkste zaken. In een later stadium nemen we de tijd om de details in te vullen.

Luisterend oor

In Vermeer Uitvaartzorg vindt u een betrouwbare en professionele uitvaartbegeleider die een laagdrempelig en persoonlijk contact hoog in het vaandel heeft staan. We nemen rustig de tijd om u te leren kennen en ons in uw situatie in te leven, bijvoorbeeld door goed te luisteren naar meerdere directe nabestaanden. Door deze persoonlijke aandacht kunnen wij u adviseren over een invulling van de uitvaart die zo goed mogelijk aansluit op de wensen van alle betrokkenen. Wij nemen u de organisatie uit handen, maar u mag ook veel zelf doen als u dat wilt.

Onafhankelijk en transparant

We krijgen geen vergoedingen van grote uitvaartondernemingen of -verzekeraars voor het gebruikmaken van hun faciliteiten, zoals bijvoorbeeld de aula van een crematorium. We hebben ook geen ‘prijsafspraken’ met andere dienstverleners, denk aan de kist of rouwkaarten. Op die manier kunnen wij u geheel onafhankelijk adviseren.

Doen en denken

Natuurlijk zijn wij er voor het regelen van de praktische zaken, maar we denken ook graag mee bij alle keuzes die rond een uitvaart gemaakt moeten worden. Het is onze overtuiging dat een persoonlijk afscheid, waarbij aan alle details is gedacht, troost biedt en helpt om goed verder te kunnen na het verlies van een dierbare. Het wordt tegelijk een herinnering waarop later met liefde en dankbaarheid kan worden teruggekeken. De tijd dat een uitvaart volgens vaste patronen verloopt ligt achter ons. Tegenwoordig mag en kan er veel meer en wij adviseren u daar graag over. Hoe mooi is het als de condoleance na het overlijden van een fervent golfer in de brasserie van de golfclub plaatsvindt? U bent namelijk niet verplicht om dat bij het crematorium te doen.

Nazorg

Na de hectiek rond het overlijden en de uitvaart wordt het rustiger, letterlijk en figuurlijk. Het leven van de mensen om u heen gaat na de uitvaart al snel weer gewoon door, maar bij u begint het gemis nu echt door te dringen. Enige weken na de uitvaart komen wij, als u dat wilt, bij u langs om samen terug te kijken op de uitvaart. Misschien kunnen we u helpen bij het maken van keuzes rond de dankbetuiging, het grafmonument of de asbestemming. Om u te helpen met het afwikkelen van zaken krijgt u van ons een praktische nazorggids en als u behoefte heeft aan professionele rouw- en verliesbegeleiding dan kunnen wij u eventueel doorverwijzen aan een professional uit ons netwerk.