Steun na de uitvaart

Na de uitvaart van een naaste volgt een periode van rouw. Misschien vindt u het fijn om even met een buitenstaander te praten of om hulp te krijgen bij het regelen van praktische zaken, zoals het informeren van diverse instanties en het afwikkelen van belastingzaken. Ook na de uitvaart kunt u een beroep op ons doen.

Steun krijgen

Rouwadvertentie

U kunt voor het bekendmaken van een overlijden kiezen voor een rouwadvertentie in een lokale, regionale of landelijke krant. Op die manier bereikt u ook mensen die niet tot u directe kennissenkring behoren maar die eventueel wel hun medeleven willen betuigen.

Rouwverwerking

Rouwen doet iedereen op zijn of haar eigen manier. Wilt u met een deskundige praten? Ik breng u graag in contact met professionele rouwbegeleiding. U kunt mij telefonisch bereiken op 085 00 439 63

of stuur een e-mail naar [email protected].

Nazorg

Na de uitvaart van uw naaste gaat het leven van anderen al snel weer gewoon door. Voor u en de andere nabestaanden begint het gemis nu echt door te dringen. Enige weken na de uitvaart komen wij langs om samen terug te kijken op de uitvaart. Om te helpen met het afwikkelen van zaken krijgt u van ons een praktische nazorggids. Zaken rond de nalatenschap kunnen we niet voor u regelen, maar we kunnen wel adviseren.

Opzegdienst

Abonnementen één voor één opzeggen of aanpassen is een hele klus en gelukkig is daar een mooie oplossing voor: Closure, een opzegdienst waar u alles op één plek regelt.

Steun geven

Iemand in de rouw steunen is niet makkelijk, want rouwen is een heel persoonlijk proces. Medeleven tonen rond de uitvaart is een mooi begin. Vraag daarna aan de rouwende wat u voor hem of haar kunt doen. Soms is een luisterend oor al genoeg.

Condoleren

Na het overlijden is er vaak wel ergens een moment om de nabestaanden persoonlijk te condoleren. Wilt u dat liever niet, dan kunt u natuurlijk ook schriftelijk uw medeleven betuigen, bijvoorbeeld met een kaartje of een e-mail. We zien ook steeds vaker online-condoleanceregisters.

Bloemen

Sommige mensen vinden de lelie een typische begrafenisbloem. Met deze bloem geef je aan dat iemand altijd in je gedachten zal blijven, dus in dat opzicht klopt het wel maar in principe kunnen alle bloemen. Het geven van een mooi rouwbloemwerk getuigt van respect voor de overledene en het geeft troost aan de nabestaanden.

9,8

+ 50 beoordelingen
Lees ervaring van klanten