Verzekeringen

De één weet precies waar een uitvaartverzekering loopt, welke polisvorm die heeft en hoeveel die uitkeert. De ander heeft geen idee. Vermeer Uitvaartzorg begeleidt iedere uitvaart, ongeacht verzekeraar of polisvorm en kan u helpen om ‘vergeten’ polissen op te sporen.

Elke polis welkom

Natuurlijk moet een overlijden worden gemeld bij de verzekering. U ben echter niet verplicht om de crematie of begrafenis te laten verzorgen door de verzekeraar, maar die is wel verplicht om het verzekerde bedrag uit te betalen. Als u zelf een overlijden meldt bij de verzekering is het belangrijk om aan te geven dat u voor een andere uitvaartbegeleider kiest. Heel vaak zal degene die u spreekt dan proberen om u ervan te overtuigen dat u ook voor de verzorging van de uitvaart bij het bedrijf moet blijven. Er wordt bijvoorbeeld aangeven dat de keus voor een andere uitvaartverzorger financieel nadelig zal zijn. Dit is maar zeer de vraag en is afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw verzekering en de tarieven van de ondernemer die u zelf kiest. Zelfs na kortingen op de polis kan het vaak voordeliger zijn om te kiezen voor een kleine zelfstandige ondernemer. Wij kunnen de melding eventueel voor u verzorgen, zodat er geen misverstanden ontstaan.

Uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering, ook wel begrafenisverzekering genoemd, zorgt u ervoor dat er altijd geld is voor een (eenvoudige) uitvaart en dat uw nabestaanden de kosten van de uitvaart niet hoeven voor te schieten omdat de verzekering meteen uitkeert. Er zijn drie soorten:

  • Naturapakket > uitkering in diensten en producten eventueel aangevuld met een vrij te besteden bedrag voor bijvoorbeeld bijzondere wensen.
  • Kapitaalverzekering > keert een bedrag uit dat besteed moet worden aan de uitvaart.
  • Sommenpolis > keert een vast bedrag uit met vrije besteding.

Een kapitaalverzekering en een sommenpolis geven u de ruimte om zelf een uitvaartbegeleider te kiezen. Bij een naturapakket kan dit ook, maar is het goed om even te kijken of dat voor u voordeliger is. Er is dan een verzekering afgesloten voor een bepaald pakket en de uitkering in geld door de verzekeraar is vaak lager dan de waarde van het pakket. Wij kijken graag samen met u wat we voor u kunnen betekenen en hoe het financiële plaatje er uitziet. Zelfs na kortingen op de polis kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een kleine zelfstandige ondernemer.

Welke verzekering bij u past hangt af van uw wensen en in hoeverre u die wilt verzekeren.

Een uitvaart op maat en geld overhouden

Wij zijn een betrokken uitvaartbegeleider en luisteren goed naar uw wensen. Wij hebben een professioneel netwerk in de regio dat we in kunnen schakelen voor diverse zaken. Daardoor kunnen wij veel zaken goedkoper regelen dan de grote verzekeringsmaatschappijen. Op die manier krijgt u meer voor het uitgekeerde polisbedrag.

Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op, telefonisch via 085 00 43 963 of via mail [email protected].

9,8

+ 50 beoordelingen
Lees ervaring van klanten